Miksi talvirenkaita ei pitäisi käyttää kesällä

talvirenkaisiin

Jos olet investoinut korkealaatuisiin talvirenkaisiin, ja asut paikassa, jossa koet kovat ja ankarat talviset säät; sekä lunta että jäätä, sinun tulee tietää, että talvirenkaita ei tule käyttää kesällä. Kun talvi on ohi ja lämpötilat ovat nollan yläpuolella, on kesärenkaiden aika. Kesärenkaat ovat toisaalta sopivia vain keväälle, kesälle ja syksylle, mutta niitä ei tule käyttää talvella. Kesärenkaat voidaan asentaa ajoneuvoon, kun lumi on lopullisesti sulanut, tiet pysyvät kuivina ja talviolosuhteiden palautumisriski on pieni.

Kesärenkaidesi tärkein ominaisuus on turvallisuus ajo-olosuhteissa lämpimissä olosuhteissa. Tämä tarkoittaa, että niissä on oltava erinomainen pito kuivassa ja märässä. Kesärenkaiden märkäpito näkyy EU: n rengasmerkinnässä, joka korostaa niiden suorituskykyä märkäpidon ja polttoainetehokkuuden kannalta. Jos sijoitat AA-renkaisiin, ne arvostetaan korkeimpaan luokkaan sekä polttoainetaloudellisuuden että märkäpidon suhteen.

Kun ostat talvirenkaita, ne on tarkoitettu käytettäväksi vain talvikuukausina. Näiden renkaiden käyttöä muina vuodenaikoina ei suositella. Joissain maissa nastarenkaiden käyttö tietyn päivämäärän jälkeen on vastoin lakia, kun taas toisissa maissa ei sallita nastarenkaiden käyttöä ollenkaan. Talvirenkaat, erityisesti nastarenkaat, ovat paras valinta ankariin talviin, joissa on paljon lunta ja jäätä, kun ne tarjoavat ultimaattisen kitkan, etenkin sivuttaiskitkan. Jopa maastoautoille, 4×4- ja kevyille pakuille paras valinta kovissa talvisissa olosuhteissa ovat maastoauton nastarenkaat.

Kaikki talvirenkaat, olipa ne nastarenkaat tai kitkarenkaat, on erityisesti suunniteltu tarjoamaan hyvä pito kylmällä, jäisellä, lumisella tai loskan täyteisillä teillä. Kumiseos pysyy pehmeämpänä ja joustavana alhaisissa lämpötiloissa, jolloin rengas voi mukautua tiehen. Sama joustava kumiseos, joka toimii hyvin talvella, ei haihduta lämpöä hyvin ja kuluu nopeammin, jos niitä käytetään kuivilla kesäteillä. Kun käytät niitä kuumilla kesäteillä, liian täyteen menemisen- tai puhkeamisenriski on paljon suurempi. Tätä talvirenkaiden erikoistunutta kumiseosta ja kulutuspinnan muotoilua ei ole suunniteltu optimaaliseen lämpimään ilmastoon suorituskyvin tai kulumisen puolesta, vaan tarvitset erilaisen kulutuspinnan.

Pehmeämpi kumiyhdiste ja talvirenkaiden pintarakenne luovat myös enemmän vierintävastusta ajettaessa kuivilla teillä, mikä aiheuttaa kovempaa polttoaineen kulutusta ja renkaat kuluvat nopeammin. Tämä ei ole kovin ekologinen eikä taloudellinen ratkaisu. Jos ideana ei ole renkaiden vaihtaminen talvikauden jälkeen, toiseksi paras valinta turvallisen ajon aikaansaamiseksi talviolosuhteissa olisi sijoittaminen jokakelin renkaisiin. Jokakelin renkaat, toisin kuin kesärenkaat, on merkitty kolmella vuoren lumihiutalemerkillä, kuten talvirenkaat. 3PMSF-symboli osoittaa, että rengas pärjää todella lumisissa olosuhteissa, mikä tarkoittaa, että rengas on täyttänyt vaaditut suorituskykykriteerit lumitestissä.

Lisätietoja kesärenkaista varten käy osoitteessa www.nokianrenkaat.fi

Scroll to Top